NAŠA PIVA

Želimo da tržištu ponudimo tradicionalne vrste piva bavarske i delom češke škole. Zbog toga se u Gvintu proizvode tri pivska stila, tri osnovna tradicionalna recepta: svetlo lager pivo, tamno lager pivo i pšenično pivo.

U proizvodnji se koriste isključivo četiri kvalitetna sastojka, prema nemačkom zakonu o proizvodnji piva starom pet stotina godina: slad, hmelj, kvasac i voda. Koristimo slad renomirane finske kompanije “Viking Malt”, čiji smo ovlašćeni distributer u Srbiji, kao i nemački kvasac i hmelj.

Pivo isporučujemo u kegovima od 10, 20 i 30 litara i u flašicama klasičnog nemačkog dizajna od 0,33 i 0,5 litar

gvint pivaraaa

GVINT SVETLO PIVO

Napravili smo lager koji se nalazi između bavarskog (heles) i češkog (pilsner) stila, s taman toliko ječmenog slada i hmelja da pivo dobije umerenu aromu i gorčinu. Naš lager odležava prvo u fermentorima a onda i u ležnim tankovima, što je najbolji način za dobijanje svih potrebnih nijansi piva i optimalne pene. Zlatne je boje. Najbolji je kada je ohlađen na 6-8 ° C.

GVINT TAMNO PIVO

Kombinacijom svetlog i prženog slada dobili smo tamni Gvint, s nešto većim procentom alkohola i više ekstrakta od svetlog lagera. Neke ukus tamnog lagera podseća na čokoladu ili kafu, a svakako se može prepoznati intenzivniji ukus koji ovom pivu daju specijalni sladovi. Tamno Gvint pivo služi se u čašama koje su šire na dnu i uže ka vrhu, kako bi se se puniji ukus i miris piva oslobodili u pravom trenutku.

GVINT PŠENIČNO PIVO

U proizvodnji pšeničnog piva (vajs bir) koristi se najkvalitetniji pšenični slad. Pšenica daje pivu mekoću, kremast ukus i nešto bleđu boju, a specijalni kvasac daje blagu aromu banane i karanfilića. Mi smo napravili najbolji balans između različitih ukusa, pa je Gvint pšenično pivo živopisno i osvežavajuće. Pšenično pivo se toči polako, u visoku čašu, usku u donjem delu i proširenu na vrhu.

GVINT © 2018